Olen

Mars wint Olense milieuprijs 2018

De Olense milieuprijs 2018 gaat naar het bedrijf Mars, in Olen beter bekend als de Uncle Ben’s rijstfabriek. De jury was ervan overtuigd dat veel initiatieven van Mars inspirerend kunnen zijn voor andere bedrijven. Samen met VITO gaat Mars op zoek naar hernieuwbare energiebronnen zoals geothermie. Er zijn verschillende initiatieven om water te besparen. Zo is er een onderzoek om afvalwater te hergebruiken.

Er gelden strenge criteria op het vlak van poetsproducten en chemicaliën en er wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van de binnenvaart. De ligging van het bedrijf naast het Albertkanaal is daarvoor ideaal. Bij de aanleg van hun ringweg heeft het bedrijf lindebomen aangeplant. Wat goed uitkomt voor de bijenpopulatie en de lokale imkers zijn er heel tevreden mee.

Het Mars Ambassador Program is een wereldwijd initiatief dat medewerkers de kans biedt hun expertise ten dienste te stellen van andere organisaties en gemeenschappen van hun productieketen. Naast het milieuluik heeft het bedrijf ook aandacht voor het sociale luik. Al meer dan 18 jaar organiseren de werknemers een grote quiz. De opbrengst gaat naar een goed doel uit de omgeving