Geel

Missionaris Peter Gijs krijgt steun voor project in Venezuela

De Molse Missionaris Peter Gijs en zijn parochieteam in Venezuela kregen een cheque van 1982 euro aan subsidie van de stad Geel. Het project kreeg deze subsidie omdat het werkt rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

In de stad Valle de la Pascua probeert de Molse priester de Venezolanen te ondersteunen en de allerarmsten toekomst en vooruitzicht te bieden. Het parochieteam in Venezuela heeft meerdere kleinschalige werkgroepen opgericht, die elk een project onder deskundige begeleiding uitwerken: parochieapotheek, voedselbedeling, cursussen naai- en herstelwerk, familiebegeleiding, Engels voor beginners, koken in sombere tijden. Deze projecten zijn verenigd onder de naam ‘La Milagrosa’ en vinden plaats in de armenwijk ‘La Concordia’ in het provinciestadje Valle de La Pascua. Ieder deelproject wordt deskundig begeleid door Venezolanen.

De ‘Vrienden van de kapel’ is een groepering van regelmatige bezoekers aan de kapel van sas 7. Zij hebben als doel het sociaal contact onder de leden te bevorderen. Twee jaar geleden kwam de groep na het overlijden van Hendrik Gijs in contact met zijn zoon Peter, die werkt als missionaris in Venezuela. Sindsdien ondersteunen de ‘vrienden van de kapel’ zijn project. Verder kregen de ‘Vrienden van de kapel’ ook nog een werkingstoelage van 125 euro voor de plaatselijke werking in Geel.