Geel

Stad Geel betaalt zich blauw aan ondergrondse parking Ecodroom

De ondergrondse parking Ecodroom draait maandelijks een verlies van 17.000 euro. Opmerkelijk is ook dat de carwash in de ondergrondse parking, een dienst waar geen enkele Gelenaar gebruik van maakt, de stad wel maandelijks 4000 euro kost. Dat blijkt uit cijfers die Berten Kempen van Open VLD te pakken kreeg. Na zes jaar kost de ondergrondse parking Ecodroom de stad Geel handenvol geld. Volgens de liberalen kan er veel beter geïnvesteerd worden in de aantrekkelijkheid van het Geelse centrum en de Geelse ondernemers.  "Goed omgaan met belastinggeld is niet bepaald een sterk punt geweest van dit stadsbestuur.”, aldus de liberalen.

Het contract met Besix, de concessiehouder die in opdracht van de stad het parkeerbeheer voor zich neemt, loopt pas af in 2022. Maar een goed stadsbestuur mag niet stilzitten tot dan. “Bij ongewijzigd beleid zal de parking leeg en verlieslatend blijven zijn. Als stad bepalen we de parkeertarieven zelf. Tijd dat we de leegstaande parking optimaal benutten en promoten als goedkoopste parking van de stad. Zo bieden we ook een antwoord aan de bezoekers die het parkeren in Geel te duur vinden.” Aldus Berten Kempen.

Naast de parking Ecodroom wilt Open Vld de bovengrondse parkings ook gebruiksvriendelijker maken. “Wij willen de parkings uitrusten met slagbomen. Hierdoor moeten parkeerders pas achteraf betalen en kan er volop genoten worden van onze Geelse horeca en winkelstraten, zonder tijdsdruk en zonder te moeten vrezen voor een parkeerticket achter de ruit.” zegt Lieselotte Thys, lijsttrekker Open Vld.