GeelLaakdalMeerhout

Woninginbraken dalen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

De eerste negen maanden van dit jaar registreerden de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 36 pogingen en 97 daadwerkelijke inbraken in woningen. Een daling van 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In de gemeenten Geel en Meerhout is het aantal woninginbraken nog sterker gedaald, namelijk met 24 procent. In Laakdal bleef dit aantal gelijk. De meeste inbraken gebeuren vooral in de namiddag tussen 14u en 16u en de vroege avond tussen 17u en 20u. Slechts 26 procent van de woninginbraken vindt tijdens de nachtelijke uren plaats. Overigens gebeurt één derde van de inbraken in het weekend. Vooral zaterdag blijkt een ‘populaire’ dag voor inbrekers. Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op geld en juwelen (halskettingen, ringen, horloges, armbanden en oorbellen).