11 transmigranten opgepakt in Zammel

Elf transmigranten zijn opgepakt door de lokale politie. Omstreeks negen uur dinsdagochtend kwam een melding binnen van transmigranten die uit een vrachtwagen sprongen in Zammel. Het was het bedrijf van de vrachtwagen, die de politie onmiddellijk contacteerde. Negen van de elf transmigranten werden onmiddellijk gevat.  De overige twee namen de vlucht. Het buurtinformatienetwerk werd opgestart en omstreeks 11 uur kwam de melding binnen dat de twee gevluchtte transmigranten werden opgemerkt op de Grote Steenweg in Zammel. Enkele minuten later werden ze opgepakt. De vrachtwagen waarin de transmigranten zaten, stond vannacht stil in Postel. Het is vrij zeker dat de transmigranten toen in de vrachtwagen gekropen zijn. Het gaat om mensen van Irakese en Iranese afkomst, waaronder één gezin met kinderen van twee, negen en tien jaar oud. Ze worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.