Geel

750 wandelaars voor Holvense Pensenwandeling

De 11de editie van de pensenwandeling zet zo’n 750 wandelaars in beweging. ‘We streven ernaar om mensen dichter bij de natuur te brengen, vertelt KWB-lid Johan Alen. ‘Binnen onze enthousiaste KWB-werkgroep zoeken we elk jaar samen naar nieuwe locaties en ideeën om wandelaars een leuk parcours aan te bieden.’

De pensenwandeling behoort tot het Vlaamse criterium van Falos. ‘KWB-afdeling Falos helpt ons met de bewegwijzering en zorgt ervoor dat we mensen uit de provincie Antwerpen kunnen bereiken’, zegt Alen. ‘Ook mindermobiele mensen krijgen de kans om te proeven van de Geelse natuur. De korte afstanden van vijf kilometer zijn rolstoeltoegankelijk.’

KWB Holven tracht de vooroordelen en stereotypen over wandelaars te doorbreken. ‘Wandelaars worden vaak gecategoriseerd tot de doelgroep ouderen. Dat stereotype beeld willen we veranderen door jonge gezinnen aan te spreken. Alle schoolkinderen uit Holven kregen een uitnodiging voor onze wandeling. Naast onze overheerlijke pensen en soep, krijgen de kinderen gratis pannenkoeken. Dat lokt veel gezinnen over de streep om deel te nemen. Op die manier proberen we wandelen voor jong en oud in de kijker te zetten’, aldus Alen.

©Soma Neuts