GeelLaakdalMeerhout

Albanees gevat na inbraak

Vorige zaterdag werd een Albanees van 21 gevat op Ten Aard die verdacht wordt van een inbraak. In het voertuig van de verdachte werden juwelen, zonnebrillen, geld en parfum gevonden, die afkomstig zijn van een inbraak eerder gepleegd die avond. De man werd verhoord en verscheen zondag voor de onderzoeksrechter. Zijn aanhouding werd bevestigd.

Een interventieploeg van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout merkte zaterdag omstreeks 20u00 een Peugeot op met Britse nummerplaat in de Dr. Van de Perrestraat in Geel. Toen de ploeg besloot het voertuig en de inzittende te controleren, versnelde het voertuig in de richting van Ten Aard. De interventieploeg ging er meteen achteraan en riep de bijstand in van andere ploegen.

De Peugeot negeerde de verkeersregels en begon in de Vaartstraat te slippen. Een man sprong uit het voertuig en liep weg in de richting van het kerkhof. Na een zoekactie met verschillende ploegen en met bijstand van een speurhond werd de man op de Turnhoutseweg gevat. Hij zat verscholen achter een haag.