GeelLaakdalMeerhout

Bromfietser opgepakt na achtervolging in Meerhout

Een bestuurder van een bromfiets werd in het Meerhoutse gehucht Gestel gevat. De man is 28 uit Meerhout en had verdovende middelen op zak en wordt verdacht van drugsbezit en -handel. Zondag iets na 16u00 merkte een agent van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Gestelsesteenweg een bromfietser op zonder kentekenplaat. Toen de politieagent de bromfietser wilde controleren, vluchtte hij met hoge snelheid weg. De politieagent zette meteen de achtervolging in en riep bijstand in van andere ploegen. Hij probeerde de bestuurder meermaals tevergeefs te doen stoppen. Een kwartier later werd de bestuurder van de bromfiets in de Boerenkrijglaan klemgereden. De man werd gearresteerd.

Na controle bleek dat hij geen rijbewijs had en niet ingeschreven en niet verzekerd was. Zijn bromfiets werd in beslag genomen. Daarnaast had hij ook drugs op zak. Tijdens een huiszoeking later die avond werden drugs, attributen voor drugshandel en een verboden wapen gevonden. De man wordt verdacht van drugsbezit en -handel. De lokale recherche van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zet het onderzoek verder.

Tijdens de achtervolging reed de bromfietser driemaal door de plaatselijke kermis van Gestel, wat leidde tot zeer gevaarlijke situaties. Gelukkig vielen er geen gewonden. Op vraag van het parket, is de lokale politie op zoek naar mensen die over beelden van deze achtervolging beschikken. Heb jij toevallig de achtervolging of de bromfietser gefilmd, gelieve de politie dan te verwittigen op 014 56 47 00 en de beelden door te sturen naar to@pzglm.be.