Geel

Derde verdachte in moordonderzoek Sara Laeremans blijft maand langer in cel

In het moordonderzoek van Sara Laeremans werd nu ook de aanhouding van de moeder van de ex-partner met een maand verlengd. Vorige week gebeurde dat ook al met de ex-partner van Sara en zijn vader. Vorige maand werd ze mee opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Sara Laeremans. Volgens de speurders was de moeder van de ex op het moment van de moord niet aanwezig in Geel. Ze paste op dat moment op de twee kleinkinderen, maar was ze mogelijk wel op de hoogte van wat er zou gebeuren. Nadien verschafte de vrouw haar zoon en zijn vader ook een vals alibi, door te zeggen dat zij de hele tijd thuis waren gebleven.

De advocate van de vrouw vroeg de vrijlating aan de raadkamer, omdat ze naar eigen zeggen niet op de hoogte was dat haar zoon en zijn vader naar Sa ra zouden gaan. Maar ook omdat de vrouw het door haar medische toestand erg moeilijk heeft in de gevangenis. De raadkamer besliste om de vrouw toch nog zeker een maand in voorhechtenis te houden. De twee andere verdachten in het dossier spreken elkaar tegen. De vader legde verklaringen af dat hij samen met zijn zoon naar Geel ging, maar dat hij buiten stond te wachten toen Sara om het leven werd gebracht. Pas daarna werd hij binnen geroepen door zijn zoon. De ex- van Sara zei dan weer dat zijn vader alleen naar Geel is gegaan.