Geel

Einde WO I wordt herdacht in Geel

Op zondag 11 november wordt er op verschillende plaatsen in Geel stil gestaan bij het einde van de Eerste wereldoorlog, dit jaar 100 jaar geleden. Zowel in het centrum als in de deeldorpen Zammel, Oosterlo en Stelen zijn er herdenkingsplechtigheden. Om 11u00 kan je de 11 november viering in de St-Amandskerk bijwonen. Daarna vindt een plechtige huldiging plaats aan het oorlogsmonument naast het stadhuis en een bijeenkomst in De Waai. In de namiddag zorgen muziekharmonieën voor een plechtigheid aan de drie oorlogsmonumenten in Zammel, Oosterlo en Stelen. Je kan het volledige parcours volgen samen met de muziekverenigingen en een delegatie van het college van burgemeester en schepenen. Na de plechtigheden is er een samenkomst in het parochiecentrum van Stelen vanaf 17u00.