Geel

Fietsersbond Geel roept met resultaten fietsteldag nieuwe bestuursploeg op om van Geel een echte fietsstad te maken

Meer dan 4000 fietsers werden op dinsdagochtend 25 september geteld door de Geelse fietsersbond. Tijdens de ochtendspits tussen 7u00 en 9u00 telden 29 vrijwilligers manueel op 16 plaatsen in Geel van en naar het centrum.

Op de meeste plaatsen ziet de fietsersbond een stijging tegenover de voorgaande jaren. In vergelijking met de eerste telling in 2015 ziet de fietsersbond een stijging van maar liefst 18% in het aantal fietsbewegingen. De telling gebeurde voor de derde maal door Fietsersbond Geel tijdens de nationale fietstelweek in september. De voorzitter Johan Alen van de fietsersbond Geel ziet dat fietsen ook in Geel duidelijk in de lift zit.

Nu hoopt de fietsersbond bij de voorstelling van het nieuwe stadsbestuur voor de komende zes jaar, dat zij voor een ommezwaai gaan zorgen en van Geel een échte fietsstad gaan maken. Omdat zowel N-VA als CD&V zich bijna volledig achter het 20 puntenplan schaarden van de Geelse fietsersbond.