GeelMol

Geelse twintiger heeft abonnement bij rechtbank

Een man van 20 uit Geel verscheen nog maar eens voor de correctionele rechtbank, ditmaal in Hasselt. Hij riskeert 15 maanden cel voor meerdere winkeldiefstallen in Hasselt en verboden wapenbezit. Het vonnis volgt op 20 december. De jongeman lijkt de jongste maanden wel een abonnement te hebben bij het gerecht. Begin oktober moest hij voor de strafrechter in Turnhout zich verantwoorden voor de moordpoging op een man van 43 aan Drijhoek in Geel. De jongeman lokte zijn slachtoffer naar een appartement en plantte en mes in de hals van de man. De rechtbank veroordeelde de twintiger tot 7 jaar cel voor poging tot doodslag. Begin deze week stond de jonge Gelenaar samen met zijn vader terecht op verdenking van drie inbraken in Mol. Het parket vroeg een gevangenisstraf van 14 maanden.