GeelMol

Twee verdachten aangehouden voor vandalisme in centrum van Geel

Twee mannen uit Geel en Mol zijn opgepakt voor vandalisme in het centrum van Geel. Dankzij tips via sociale media kwamen de twee in beeld. Beide mannen werden verhoord en legden volledige bekentenissen af en moeten zich voor de rechter verantwoorden.

In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 november trokken vandalen een spoor van vernieling doorheen enkele straten van Geel. Heel wat voertuigen, bloembakken en een snoepautomaat aan het station in Geel werden beschadigd. Ook een fiets werd op de treinsporen gegooid. Aan de hand van de beschadigingen kon een traject gereconstrueerd worden: De Billemonstraat – Amandus De Vosstraat – Kanunnikenblok – Schoolsteeg – Station.

In de Billemonstraat en Kannunikenblok werden vuilbakken op straat gegooid. In de Amandus De Vosstraat werd een voorruit van een wagen zwaar beschadigd. In de Schoolsteeg werden bij drie wagens vernielingen aangebracht: ruitenwissers en een autospiegel werden afgebroken. Op het perron van het station van Geel werd een snoepautomaat vernield en de inhoud ervan gestolen.