Kasterlee

Bib Kasterlee blaast ‘Groot dictee’ nieuw leven in

‘Het groot dictee heruitgevonden’ wordt vrijdag in meer dan 60 bibliotheken in Vlaanderen tegelijk gespeeld, waaronder in Kasterlee. Voorlezer van dienst is de burgemeester van Kasterlee Ward Kennes. ‘Het Groot Dictee heruitgevonden’ is een idee van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Vorig jaar vond bij hen de eerste editie plaats. De Mechelse bibliotheek vond het zo spijtig dat het Groot Dictee der Nederlandse taal in 2016 ophield te bestaan, dat ze naar een nieuwe formule zocht, afgestemd op het bibliotheekpubliek.

Dit jaar stappen meer dan zestig bibliotheken, verspreid over heel Vlaanderen, in het initiatief. Op hetzelfde moment wordt hetzelfde taalspel gespeeld, met dezelfde tekst. Het gaat niet alleen om correct spellen. In plaats van abracadabra staan taalplezier en creativiteit centraal. Om te winnen heb je fantasie en taalvaardigheid nodig en omdat het aan het eind heel spannend wordt, spelen ook de zenuwen een rol. Alles draait om een grappige tekst, geschreven door de jonge auteur Ans De Bremme. Het dictee vindt op vrijdag 7 december plaats in de bib van Kasterlee. Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijven vooraf is noodzakelijk.

Dat kan zolang er plaats is via mail op bibliotheek@kasterlee.be, telefonisch op 014 85 00 11 of aan de balie, Pastorijstraat 8 in Kasterlee.