Kasterlee

Vrouw riskeert celstraf voor oplichting en misbruik van vertrouwen

Een vrouw uit Kasterlee riskeert een straf van 18 maanden cel met uitstel voor oplichting en misbruik van vertrouwen bij een zwakbegaafd koppel waarmee ze goed bevriend was. De vrouw kreeg een volmacht over hun rekeningen en schreef onder meer een bedrag van 16.500 euro over naar haar eigen rekening. De beklaagde slaagde er ook in om een schenkingsovereenkomst te laten tekenen voor één van hun twee auto’s. De andere auto liet ze verkopen en het geld hield ze voor zichzelf. Een huiszoeking bij de vrouw leverde een aantal documenten op over het afhalen van grote bedragen. De advocaat van de beklaagde vroeg de vrijspraak. Er zijn volgens hem bepaalde bedragen betaald voor kledij als vorm van bedanking en die 16.500 euro stortte de bklaagde later terug. Vonnis volgt op 18 januari.