Geel

Geelse TTC haalt het nip van sterk Gent

Het werd 9-7 in het voordeel van Geelse TTC tegen Rooigem Gent. "Opnieuw een pracht avond tafeltennis beleefd. Een betere reclame voor deze toffe sport bestaat niet. De afwezigen hadden ongelijk. Feestavond voor hartlijders.” Dat waren enkele uitspraken die na dit magnifieke tafeltennisduel in de Geelse zaal te horen waren na een volle vijf uur tafeltennis. Van bij de aanvang werd het duidelijk dat de bezoekers erop uit waren om met de drie punten huiswaarts te keren. Zo werd een bel gewonnen met 15-13 door de kopman van Gent tegen Yves Maes. Bij de rust wees de stand naar een 3-5 voorsprong voor Gent. Dan begon het recital van de thuisspelers. Danny Gesquière bracht eerst de tussenstand op 6-6. Alfredo Garcia zorgde ervoor dat Geelse voor het eerst aan de leiding kwam met 6-7 na een zege in een bel. De beurt dan aan Maes Yves. Hij won de 4de set met 21-19 en de vijfde set met 11-9. Tussenstand 8-6. Tom Aerenhouts kreeg de ondankbare taak om voor de eindzege te zorgen. Hij deed het met volgende setstanden : 12-14, 12-10, 11-7, 8-11; 14-12. Een echte ploegprestatie gaf Geelse TTC de zege tegen Gent met twee zeges van Danny Gesquière, Tom Aerenhouts en Yves Maes en de drie zeges van een verbluffend sterk spelende Alfredo Garcia.