Geel

Somalische man randt vrouw van 20 aan

Een Somalische man van 26 riskeert een celstraf omdat hij een vrouw van 20 zou hebben aangerand. De feiten speelden af in Geel in juli 2018. De beklaagde kwam het slachtoffer tegen terwijl ze naar huis fietste. Hij fietste met haar mee en ze raakten aan de praat.

Volgens de advocate van de burgerlijke partij begon de beklaagde al snel zich opdringerig te gedragen en plots nam hij de hand van de vrouw vast, terwijl hij zijn penis uit zijn broek haalde. Hij begon zich met de hand van de vrouw te masturberen. De vrouw liep weg naar huis om haar vriend wakker te maken, waarop de beklaagde vertrok. Een dag later deed ze aangifte bij de politie. Vandaag heeft ze nog altijd seksuele problemen en bezoekt ze regelmatig een psycholoog.

Ook het openbaar ministerie vindt de feiten ernstig en eist een strenge straf. Volgens de advocate van de beklaagde was het niet de vrouw die hem kuste en daarbovenop haalde hij zijn penis nooit boven. De verdediging vroeg de vrijspraak of een straf met probatieuitstel. De rechter spreekt het vonnis uit op 26 februari