Laakdal

Start werken heraanleg begraafplaats Veerle

Deze week starten de werken voor de heraanleg op de begraafplaats in Veerle. De heraanleg kadert in de gemeentelijke toekomstvisie voor begraafplaatsen. Het Laakdalse gemeentebestuur wil de nabestaanden op een serene manier tot rust laten komen bij hun dierbare overledenen. Daarom streeft men naar uniforme, toegankelijke en aantrekkelijke begraafplaatsen. Bij de opmaak van het plan trachtte het gemeentebestuur de burgers zo veel mogelijk inspraak te geven. Zo maakte de dienst Burger– en Welzijnszaken samen met een werkgroep een uitgebreide toekomstvisie op. Hierin werden een aantal belangrijke aandachtspunten aangestipt die ook uitgevoerd gaan worden. De paadjes gaan toegankelijk en onderhoudsvriendelijk zijn, er worden meer banken geplaatst en ook de strooiweide wordt anders ingericht. Ook de begraafplaats voor kinderen wordt heraangelegd. Bovendien wordt er een paviljoentje voorzien waar je bij slecht weer kan schuilen en waar je ook de laatste groet kan brengen aan de kist of urne. Hier zullen sanitair, een informatiebord en de nodige voorzieningen om het graf netjes te houden aanwezig zijn. De herinrichting neemt 90 werkdagen in beslag.