Geel

Duo 18 jarigen riskeren celstraf nadat ze betrapt werden met cannabis op Reggae Geel

Twee achtienjarigen uit Nijlen werden op Reggae Geel betrapt met ruim honderd gram cannabis. Ze riskeren nu een effectieve gevangenisstraf voor drugshandel. Ze werden op 3 augustus vorig jaar betrapt door de politie op de camping van het festival Reggae Geel. Rond het duo zaten enkele jongeren. Zij verklaarden dat ze cannabis bij het tweetal hadden gekocht. Eén van hen was minderjarig, hetgeen een verzwarend element is voor het openbaar ministerie. Eén van van beiden zou ook de twee maanden voordien al cannabis verkocht hebben. Hij riskeert 15 maanden cel. Voor zijn vriend was het de eerste keer dat hij dealde. Tegen hem vorderde de aanklager 1 jaar cel. Beiden riskeren ook een boete van 8.000 euro. Vonnis op 5 maart.