Geel

Speelstraten blazen 10 kaarsjes uit

Kinderen spelen graag op straat, maar dit is vaak te gevaarlijk. Om kinderen toch deze vrijheid te geven, kun je tijdens de zomer een speelstraat organiseren in Geel. Voor de tiende keer kan je van je straat een speelstraat maken tijdens de zomervakantie. Het succes van de speelstraten is jaar na jaar gestegen. Tijdens de zomer van 2015 was er een record met 15 verschillende speelstraten. In totaal hebben er al 29 verschillende straten deelgenomen. Om een speelstraat te kunnen organiseren, moet de straat aan een paar wettelijke voorwaarden voldoen. Deze kun je terugvinden op de stedelijke website. Als jouw straat aan deze voorwaarden voldoet, kun je in overleg met je buren een aanvraag voor een speelstraat indienen. Deze aanvraag moet je voor 1 april indienen. Je vindt een infobrochure op de website van stad Geel of je kunt er een komen ophalen aan het onthaal van het stadhuis.