Geel

Marine kadetten moeten binnen 2 maanden verhuizen na klacht buurtbewoner

De Geelse Marine kadetten moeten binnen twee maanden verhuizen. Dat legde het parket de jeugdbeweging op na een klacht van een buurtbewoner. Hun lokalen staan zonevreemd aan de Ganzenstraat aan het Kempisch kanaal. De commandant van de jeugdbeweging Dirk Grootaers zegt dat het klopte dat de gebouwen zonevreemd staan, maar de stad gedoogde het. Momenteel is er een procedure lopende om aan het gebied een andere bestemming te geven, namelijk recreatiegebied in plaats van agrarisch gebied. De Marine kadetten zijn bezig met een advocaat. Die pluist alles uit en ook het stadsbestuur probeert een oplossing te vinden. De jeugdvereniging kan in beroep gaan tegen de beslissing om het een jaar of twee te rekken, maar die hoge advocaatkosten kan men niet betalen. Anderhalve week geleden ging tijdens de storm hun nieuw dak vliegen en nu dreigen de Marine kadetten noodgedwongen een andere locatie te moeten zoeken.