GeelLaakdalMeerhout

Politie zoekt vrijwilligers voor burenbemiddeling

Het vrijwilligersteam van burenbemiddelaars van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout wordt dit jaar verder uitgebreid. Wie burenbemiddelaar wil worden, krijgt van de politie een gratis meerdaagse opleiding en begeleiding tijdens je opdrachten. Soms kan het gebeuren dat het niet botert tussen de buren en dat frustraties uitgroeien tot grote problemen.  Maar als dat niet lukt en je komt er zelf niet uit, dan kan burenbemiddeling helpen. Burenbemiddelaars zijn goed opgeleide vrijwilligers die het verhaal van beide partijen horen en geen oordeel vellen. Een bemiddelingsgesprek is gratis en wordt georganiseerd op een neutrale plek. Vaak leidt dit tot een oplossing waar beide buren tevreden mee zijn en worden de verstoorde relaties weer hersteld. Kan je goed luisteren en ben je sociaal, communicatief, integer en onpartijdig? Dan kan je kandidaat stellen bij de preventiecoördinator Jos Delarbre. De opleiding burenbemiddeling vindt plaats op 18, 19, 25 en 26 maart in de politieschool PLOT in Genk of 16, 23, 30 maart, 27 april en 4 mei in de politieschool Campus Vesta in Ranst.