Geel

Schaaftoer Geelse zandwegen hervat half april

De stad Geel ontvangt de laatste week veel meldingen over zandwegen met veel putten. Twee maal per jaar organiseert de stad een schaaftoer van deze zandwegen maar de toer van februari moest gestaakt worden door het slechte weer. De toer wordt normaal half april hervat.

Op 22 februari startte de schaaftoer en 11 zandwegen zijn toen al geschaafd. Door slechte weersomstandigheden werd de toer afgebroken. De aannemer kan de schaafwerken pas hervatten als het een langere periode droog is. Er wordt nu verwacht dat de schaaftoer half april hervat kan worden. Dan zullen nog ongeveer 19 zandwegen aan de beurt komen.

De stad vindt het vervelend dat de zandwegen er tot die tijd in slechte staat bij liggen maar kan niet eerder optreden omwille van de weersomstandigheden.