Meerhout

Voetbalclub Berg en Dal investeert samen met Meerhout in nieuw complex

725.000 euro gaan voetbalclub Berg en Dal samen met het gemeentebestuur van Meerhout investeren in de bouw van een nieuw complex in het sportcentrum in de Sportlaan. Meerhout brengt een investeringssubsidie in van 250.000 euro. Berg en Dal gaat twee leningen aan voor in totaal 475.000 euro. De streefdatum is september 2020. Na voltooiing vervangt de gemeente ook de oude sintelbaan door een tartanpiste voor joggers. Vanavond spreekt de Meerhoutse gemeenteraad zich uit over een financieel plan voor de vernieuwing van de gemeentelijke sportinfrastructuur van vzw Berg en Dal. De gebouwen zijn niet alleen erg verouderd en zorgen voor hoge energiekosten. De club barst zelf ook uit haar voegen. De jeugdwerking is enorm groot geworden met 220 leden en volgens clubvoorzitter Chris Verheyen moet men vooruit denken en werk maken van een nieuwe accomodatie. Het complex in de Sportlaan wordt ook nog gebruikt door drie amateurvoetbalploegen. Verder gaat ieder jaar een scholensportdag door, sportkampen tijdens de schoolvakanties, een lessenreeks joggen voor beginners en gevorderden. De Engstraatjogging en de finaledag van de ronde van Meerhout. Dat draagt volgens sportschepen Roger Verheyen toe tot het brede draagvlak van de investering.