Laakdal

Charter "Gezonde gemeente" wordt opnieuw ondertekent in Laakdal

Op donderdag 25 april ondertekent in Laakdal schepen van gezondheid Jurgen Mensch het vernieuwde charter "Gezonde gemeente". Zo engageert Laakdal zich om in samenwerking met het lokaal gezondheidsoverleg LOGO ook de komende jaren verder werk te maken van een actief gezondheidsbeleid. Vijf jaar geleden werd Laakdal een "Gezonde gemeente". Sindsdien werden tal van acties en infosessies gehouden zoals ‘Laakdal stopt met roken’, gratis AED-lessen, een lezing over dementie en orgaandonatie. De schepen van gezondheid zegt dat men als gemeente de gezondheid van de Laakdallers hoog in het vaandel draagt en vindt het gemeentebestuur zijn taak om gezondheid en welzijn een vaste plek te geven in het Laakdalse beleid en blijft men rond deze thema’s werken.