GeelLaakdalWesterlo

Laakdal breidt bushaltes Averboodsebaan uit om fietsen te stallen

Het schepencollege van Laakdal zette het licht op groen om de bushaltes langs de Averboodsebaan uit te breiden. De bussen 19 en 19B passeren dagelijks langs de Averboodsebaan om scholieren naar de middelbare scholen in Geel en Westerlo te vervoeren. De jongste jaren maken meer en meer scholieren gebruik van de bushaltes aan de Averboodsebaan.

“De jongeren komen met fiets naar de bushalte, maar er is geen ruimte om de fietsen te stallen of om de fiets op slot te maken. Ik moest mijn fiets zelfs eens uit de gracht vissen”, vertelt Mira Hollants die uitermate tevreden is met de aankondiging van de extra ruimte voor fietsen.

“De werken aan de bushalte worden tijdens de paasvakantie uitgevoerd. Met de uitbreiding voor fietsen en passagiers aan de bushaltes langs de drukke Averboodsebaan komen we tegemoet aan de terechte vraag van de scholieren”, aldus burgemeester Tine Gielis (CD&V).