Geel

Na 5 jaar eindelijk zebrapad aan Sint Aloysius in Kollegestraat

De leerlingen van Sint Aloysius Geel hebben dinsdag het nieuwe zebrapad in de Kollegestraat officieel ingehuldigd. De school was al vijf jaar vragende partij voor een veilige oversteek. In de Kollegestraat geldt een ­zone 30, maar voor de leerlingen van Sint Aloysius lag het tot voor kort niet voor de hand om veilig over te steken. Eind februari werd het zebrapad geschilderd en men merkt een duidelijk verschil met vroeger. Leerlingen en buurt­bewoners kunnen veel veiliger oversteken. Aanvankelijk argumenteerde de politie dat er in de zone 30 met gemengd verkeer geen zebrapad nodig was. Maar zowat elke school heeft een zebrapad voor de deur. Nu wordt er onderzocht of er een zebrapad komt op de Diestseweg aan het Schuttershof.