Geel

Stad doneert bib aan pleegzorg

Vanaf maandag 15 april tot zaterdag 27 april zet Geel pleegzorg extra in de kijker in de bibliotheek. Daarmee wil het stadsbestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden. Als Pleegzorggemeente wil stad Geel samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgt de bibliotheek tussen 15 en 27 april een kleine make-over. Pleegzorgboeken voor groot en klein krijgen een prominent plekje in de bib en iedereen die wil krijgt een leuke bladwijzer mee. Iedere volwassen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en die respect heeft voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin. Meer informatie is terug te vinden op de website pleegzorgprovincieantwerpen.be