GeelMolWesterlo

4 centra voor volwassenonderwijs in Kempen fuseren tot CVO HIK

Vier centra voor volwassenonderwijs fusioneren tot CVO HIK. Vanaf 1 september wordt er vanuit de Vlaamse overheid een nieuwe minimumnorm opgelegd betreffende lesurencursist en dus gaan CVO DTL Herentals, CVO TISJ Geel, CVO VSPW Mol en CVO Sint-Lutgardis Mol vanaf volgend schooljaar verder als één. Het doel van de schaalvergroting is om de CVO’s meer slagkracht en zichtbaarheid te geven. Doordat de Vlaamse overheid de norm van 120.000 lesurencursist verhoogt naar 700.000 zijn vier Kempense centra voor volwassenonderwijs op secundair niveau genoodzaakt om te fusioneren. Katty Van Camp wordt vanaf 1 september algemeen directeur van het nieuws CVO.  Het nieuwe CVO HIK gaat beschikken over negen campussen in Tessenderlo, Veerle, Westerlo, Herentals, Vorselaar, Mol, Arendonk en twee in Geel. Samen zitten de vier centra in dit schooljaar aan 314 leraren, 6.012 unieke cursisten, 13.720 inschrijvingen voor een cursus en 166 verschillende opleidingsvarianten.