Bejaarde man levensgevaarlijk gewond na aanval met landhak, buur pleegt zelfmoord

Een man van 74 uit Lichtaart raakte levensgevaarlijk gewond nadat zijn buur hem had aangevallen met een landhak. De man werd woensdagnamiddag rond 13u45 door een voorbijganger aangetroffen op een servitudeweg naast zijn woning. Het slachtoffer had een landhak in het hoofd, een stuk gereedschap om een tuin of akker om te woelen. De hulpdiensten brachten de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Turnhout. Daar wordt hij in een coma gehouden.

De vermoedelijke dader van de moordpoging werd later dood aangetroffen in zijn woning. Bronnen bevestigen dat de man waarschijnlijk zichzelf van het leven beroofde. Er is een voorgeschiedenis van een twist tussen de twee alleenstaande mannen, waarbij ook een opsporingsonderzoek loopt. De wijkagent heeft recent bemiddeld. De aanleiding zal ook verder onderzocht worden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.