Geel

Fietsen langs de Geelse Korte Keten zondag 5 mei – Bezoek eens Fruit Helsen en Wolkenhoeve

Zeven landbouwbedrijven in Geel slaan de handen in elkaar in het kader van de Week van de Korte Keten. Een fietstocht van ongeveer 25 km voert jou samen met je vrienden of je gezin door de groene omgeving van Geel langs 5 locaties. Starten kan tussen 10u00 en 14u00.

Op de startlocatie (Hoevewinkel Raf Patat, Hondstraat 5, 2440 Geel) krijg je een plannetje van de fietsroute en een stempelkaart. Hou deze stempelkaart goed bij. Ze is de sleutel tot iets lekkers op elke locatie! Daarnaast geeft ze je ook een kans om – door het oplossen van de schiftingsvraag – een mooie en vooral lekkere mand vol streekproducten te winnen! De route is afgepijld en loopt over de openbare weg. Respecteer de wegcode en vermijd ongelukken!

Boer Jef gunt je een unieke blik achter de schermen van Helsen Fruit. Kinderen en volwassen kunnen opstappen op het fruitpluktreintje voor een leuke rit door de boomgaard.

Collega-landbouwers van varkensbedrijf De Wolkenhoeve slaan hun tent ook op bij Helsen Fruit. Zij geven je een virtuele rondleiding op hun bedrijf en hebben een leuke knutselactiviteit voor kinderen. Voor het proevertje werken ze samen met Jef. Fruit en varkensvlees, dat kan niet anders dan lekker zijn.