Geel

Meest veilige route naar school met Route2School

Sinds vrijdag staat een digitale schoolroutekaart van Geel online. Die toont de meest aanbevolen route naar school. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden en autoluwe straten. De digitale schoolroutekaart is het resultaat van een samenwerking van de stad met Route2School. Vorig jaar in het voorjaar bevroeg Route2School leerlingen, ouders en leerkrachten om de mobiliteitsknelpunten in Geel te inventariseren. Met antwoorden op al die vragen gingen stad, politie en de scholen op zoek naar een passende oplossing. Meldingen kunnen op dit moment niet meer doorgegeven worden. Op de kaart kun je al de meldingen bekijken die binnenkwamen met daarbij een antwoord dat geformuleerd werd door politie, stadsbestuur en de verkeersdienst van stad Geel. Als er actie moet worden ondernomen, werd dit doorgegeven aan de uitvoerder van deze actie. Er zijn acties op korte en lange termijn. De digitale schoolroutekaart kan steeds aangepast worden. Komen er bijvoorbeeld extra fietsstraten of worden knelpunten opgelost of routes veiliger gemaakt, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast. Je vindt de digitale schoolroutekaart hier terug