Renovatie Hooibeekhoeve is voltooid

Vanaf zaterdag 11 mei is de Hooibeekhoeve op Ten Aard terug open. Het melkveebedrijf en onderzoekscentrum van de provincie onderging een grondige renovatie. Vanaf nu is er meer plaats om groepen te ontvangen en gaat ook de landbouwgeschiedenis aan bod komen met onder meer foto’s en een historische tijdlijn. Speciaal voor de landbouwstudenten zijn er twee nieuwe leslokalen en voor kleuters die op bezoek komen is er aangepaste sanitair. Jaarlijks krijgt de Hooibeekhoeve meer dan 2000 leerlingen en andere bezoekers over de vloer voor een boerderijbezoek, een plattelandsactiviteit, een vergadering of een ander evenement. De Hooibeekhoeve beschikt over twee grote vergaderzalen met zicht op de velden, een foyer voor recepties, een aanpasbare educatieve ruimte en een projectruimte met een magneetwand. De provincie Antwerpen investeerde 1,2 miljoen euro in de renovatie.