GeelMol

Afvalophalingen starten tijdens de zomermaanden een half uur vroeger

De ophaalploegen van IOK afvalbeheer gaan deze zomer voor de eerste keer over op een zomerregime. Alle afvalophalingen starten in juli en augustus om 6u30. Na de hete zomer van vorig jaar werd met het idee gespeeld om in de zomermaanden de ophalingen een half uur vroeger te laten starten. Dit werd afgetoetst met de ophaalploegen en zij waren hier ook voor te vinden. Op de ophaalkalenders die eind december werden bedeeld, werd hiermee al rekening gehouden. De vroege ophalingen in juli en augustus staan in een opvallend roze kleur aangeduid. Inwoners van Hoogstraten, Mol en Turnhout zijn al gewoon aan de vroege ophalingen. In deze gemeenten startten de afvalophalingen het hele jaar door om 6u30. Wat ook het geval is in de centrumstraten van Geel en Herentals.