Laakdal

Pastorij Groot Vorst wordt dorpshub

De leegstaande pastorij van Groot Vorst krijgt een nieuwe invulling. Laakdal wil er samen met KVLV en andere partners, een dorpshub in onder brengen. Zo’n hub is een centrale plaats in het dorp. Inwoners kunnen er elkaar ontmoeten, deelnemen aan verschillende activiteiten, een beroep doen op een beperkte dienstverlening of zelfs aankopen doen in een winkelpunt. Dat er nood is aan een ontmoetingsplek bleek onlangs uit een bevraging in het kader van het project Veerkrachtige Dorpen van de provincie Antwerpen. Ook naar een winkelpunt is er een vraag sinds de supermarkt in Groot Vorst verdween. De komende maanden kunnen inwoners en verenigingen mee nadenken over de concrete invulling van de hub. Deze moet een plaats worden van en voor de bewoners van Groot Vorst. Morgenavond wordt een infomoment gehouden en worden de eerste ideeën verzamelt. Inwoners kunnen de evolutie volgen via de facebookpagina Hub Groot Vorst.