Te vroeg geboren en toch veilig bij mama en papa op de kamer dankzij centrale monitoring

Ouders kunnen hun te vroeg geboren baby al veel sneller of zelfs vanaf de geboorte bij hen op de kamer hebben in het Sint Dimpnaziekenhuis. Verpleegkundigen kunnen met een systeem van centrale monitoring ook de monitors van de baby’s op de kamers van hun ouders aflezen. Kindjes die voor 36 weken zwangerschap worden geboren, worden meestal op de couveuse afdeling verzorgd. Ouders mogen altijd op die afdelingen komen en ze leren er om een deel van de verzorging op zich te nemen. Maar toch valt het de ouders nog zwaar om een deel van de zorg uit handen te moeten geven. Daarom kocht het ziekenhuis recent een systeem voor centrale monitoring. Daarmee kan de verpleegkundige van de couveuse-afdeling tegelijkertijd de monitors aflezen van de kindjes op de eigen dienst, alsook die van de kindjes die op dat moment op een moeder-kindkamer vlakbij de couveuse-afdeling verblijven. De zorg voor de baby wordt verdeeld tussen de ouders zelf, de vroedvrouwen van de materniteit en de verpleegkundigen van de couveuse-afdeling, die ook de ontwikkelingsgerichte zorg op de kamer verderzetten.