Wat moet je doen bij zeer warm weer?

De zomerse hitte kan uitputtend of zelfs dodelijk zijn. Wat moet je doen om je tegen deze warmte te wapenen. Draag voldoende zorg voor je lichaam, alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Ga op warme dagen eens kijken op alleenstaande ouderen of chronische zieken zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.

Help ook jonge kinderen voldoende te drinken en laat ze nooit achter in een geparkeerde wagen, ook niet voor twee minuten. Verzorg ook jezelf door voldoende water te drinken, zonnecrème te smeren en op tijd een koele plek op te zoeken.

Hou jezelf en je huis koel. Banale klachten kunnen de eerste symptonen zijn van ernstige problemen. Drink dan meer water en zoek een koele plek en rust voldoende. Bij twijfel bel je huisarts en reageer jij of iemand in de buurt abnormaal op warmte door bv. Kortademigheid en overvloedig zweten, bel dan meteen de spoeddienst en pas eerste hulp toe. Voor meer informatie kan je hier terecht.