12 leden van St-Aloysiusscouts trekken naar World Scout Jamboree in West Virginia

12 leden van Sint Aloysiussscouts vertrekken op maandag 15 juli naar de 24ste World Scout Jamboree naar West Virginia in de Verenigde Staten. De World Scout Jamboree is het grootste internationale scoutskamp ter wereld en wordt om de vier jaar georganiseerd. Meer dan 40.000 scouts en gidsen uit 130 landen beleven er samen een onvergetelijke kampeerervaring. Het thema van deze Jamboree is “Unlock a New World” verwijzend naar de nieuwe avonturen, culturen en vriendschappen die zullen ontstaan tijdens het 12-daagse evenement, dat deze zomer plaatsvindt van 22 juli tot 2 augustus.

Het Belgisch contingent bestaat uit 878 Vlaamse en Waalse scouts en gidsen uit de vijf scoutsfederaties die ons land rijk is. Een ploeg van 150 volwassenen begeleid hen tijdens dit avontuur.

Ter voorbereiding van dit unieke avontuur kregen de deelnemers een jaar lang een uitgebreid programma voorgeschoteld. Zo werden er 20 troepen gevormd elk bestaande uit 36 jongeren en 4 leiding. Sinds maart 2018 werden diverse weekends en een Minicamp georganiseerd. Voor de start van de Jamboree op 22 juli, maakt het Belgisch Contingent nog een voorreis door Amerika langs de steden Washington, New York en Philadelphia en genieten ze van de natuur in West-Virginia.