GeelMeerhout

Auto rijdt in vitrine van voormalig buurtwinkel binnen

Een bestuurder reed zondag rond 4u30 in de vitrine van een voormalige winkel binnen. Het ongeval gebeurde op Weversberg in het centrum van Meerhout. Waarom de bestuurder van 35 uit Geel van de baan week, is niet duidelijk. Volgens de Meerhoutse burgemeester Nele Geudens zijn er geen remsporen aangetroffen. De chauffeur legde een positieve ademtest af. Het pand raakte zwaar beschadigd en werd door de brandweer gestut. De openingen in de voorgevel zijn dichtgemaakt met houten panelen. Door de schade is het gebouw onbewoonbaar verklaard. De bewoonster van 68 bleef ongedeerd en verbleef zondag in een hotel in Geel. Het Meerhoutse gemeentebestuur gaat deze week een gepaste oplossing zoeken om haar tijdelijk onderdak te bieden. De bewoonster baatte vroeger een buurtwinkel uit in het beschadigde pand. Na het sluiten van de winkel is ze er blijven wonen.