Geel

Kayak for Life schenkt meer dan 5000 euro aan Kom op tegen Kanker

Gelenaar Siegfried Meesters en zijn vriend Guy Bax kwamen woensdag aan op de watersportbaan in Gent na een tocht van meer dan 220 km met de kajak voor Kom op tegen Kanker. De twee vatten afgelopen zaterdag de tocht aan met nog vijf andere vrienden in het Engelse Dover. Die dag stak het zevental van de Geelse kajakvaarders en de Kastelse Kajak Club het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over. De overtocht liep vlotter dan ze hadden verwacht. Want ze moesten de drukste vaarroute ter wereld kruisen. Twee keer moesten Siegfried en zijn vrienden stoppen voor een containerschip. Nadien ging het in vier dagen via rivieren nog naar Gent en die trip legde Siegfried af met Guy Bax en Jan Laenen. Terwijl Steven Dierckx, Sven Duchatelet, Maarten Vervliet en Maarten Slegers naar huis gingen. Jan moest onverwachts afhaken omdat de bovenzijde van zijn handen helemaal ontstoken waren. Gisterenavond keerden de sportievelingen terug naar Geel, waar ze aan het clublokaal door zowat honderd sympathisanten hartelijk werden verwelkomd. Het werd een blij weerzien. De kajakvaarders zamelden met Kayak for Life geld in voor Kom op tegen Kanker. Siegfried zijn vader Ludo Meesters overleed in de lente van dit jaar aan de ziekte van Kahler, een soort botkanker. Met de vijfdaagse kajaktocht schenken de zeven vrienden zeker 5000 euro aan Kom op tegen Kanker.