Politie waarschuwt voor valse medewerkers van watermaatschappij Pidpa

De voorbije dagen kreeg de politiezone meerdere meldingen binnen van personen die zich voordoen als medewerker van drinkwatermaatschappij Pidpa. Zij beweren dat er een lek in de waterleiding zou zijn en komen de kranen controleren. Vervolgens begeven ze zich naar de keuken of badkamer en speuren het huis door op zoek naar geld of waardevolle voorwerpen. De oplichters zoeken hun slachtoffers voornamelijk bij alleenstaande ouderen.

De lokale politie en Pidpa benadrukken wanneer een medewerker zich bij je thuis aanbiedt je een aantal zaken kan controleren om na te gaan of hij werkelijk is wie hij zegt te zijn: kledij waarop duidelijk “Pidpa” staat vermeld en/of een voertuig met het logo van het waterbedrijf. Daarnaast moet elke medewerker in het bezit zijn van een officieel legitimatiebewijs.