Geel

18 bestuurders betrapt op gebruik drugs tijdens uittocht Reggae Geel

Tijdens de uittocht van Reggae Geel op zondag betrapte de politie 18 bestuurders op een positieve speekseltest voor drugsgebruik. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén persoon had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van zes uur. Tijdens het festival werden 48 festivalgangers betrapt op het bezit van verdovende middelen, vnl. cannabis. Zij dienden een onmiddellijke inning daarvoor te betalen. Eén dealer werd gevat en verscheen voor de onderzoeksrechter. Twee festivalgangers kregen een PV voor het gebruik in het bijzijn van kinderen.

Verder keek de politie tevreden terug op Reggae Geel, want de 41ste editie verliep bijzonder rustig. Er waren nauwelijks files en zowel de in- als de uittocht verliep zeer vlot. Er werden slechts enkele aangiftes van pickpockets of gauwdiefstallen geregistreerd. Dankzij de melding van een alerte burger werden vier personen aangehouden die in het bezit waren van specifieke materialen om autoalarmsystemen te ontmantelen. Vermoedelijk waren zij van plan hun slag thuis te halen op de parkings rondom het festivalterrein.