GeelLaakdalMeerhout

99 procent van bestuurders bobt in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

99% van de in totaal 2329 chauffeurs in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout legde een negatieve alcoholtest af. De zomer BOB-campagne is volop aan de gang. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. 24 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking van het parket of een dagvaarding voor de politierechter. Er werden elf rijbewijzen ingetrokken. De zomer Bob-campagne loopt nog tot en met 2 september 6u00.

Ook dit jaar kiest de politiezone hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze gaan door op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleert men regelmatig op sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden. Hierdoor loop je de kans om op elk moment gecontroleerd te worden.