KasterleeMol

Dienstverlening De Lijn wordt geoptimaliseerd

Vervoersmaatschappij De Lijn past de dienstregeling van buslijn 200 Turnhout-Vosselaar-Tielen-Kasterlee aan vanaf het nieuwe schooljaar. Het gaat dan voornamelijk om de rit die nu om 16u05 vertrekt aan de Turnhoutse Markt. Deze vertrekt vanaf 1 september een kwartier later.
Lijn 200 was oorspronkelijk een lijn die de hele dag door reed. Omwille van het lage gebruik is die lijn, in tijden van besparingen, herleid tot een paar schoolritten per dag.  Het duidelijke karakter van schoolritten blijkt uit het feit dat deze lijn niet rijdt tijdens de vakanties.

De rit die om 16u05 aan de Markt van Turnhout vertrekt, blijkt op dit moment niet goed afgestemd op de schooluren. Het gaat dan niet enkel om het Sint-Jozefscollege, maar ook om de centrumscholen. Met het vertrek van deze rit een kwartier te verlaten, verwacht De Lijn een positieve impact te hebben op het schoolverkeer van een grote groep leerlingen en zo ook meer gebruikers te genereren.

Wie toch nog rond hetzelfde uur wil vertrekken in Turnhout, heeft vrijwel altijd een alternatief dat soms zelfs sneller is dan lijn 200. Op basis van de huidige dienstregeling zijn dit een aantal mogelijkheden: