Geel

Keuken van het AZ Sint Dimpna Geel krijgt een grote smiley van FAVV

De medewerkers van de ziekenhuiskeuken hebben sinds kort een kwaliteitslabel van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen op zak. Ze namen deel aan een niet verplichte externe audit, die werking van de keuken tot in de puntjes onder de loep nam. Er werd gekeken naar verschillende criteria: het in ontvangst nemen van ingrediënten, stockage van goederen, reinigen van de keuken en het werkmateriaal, persoonlijke hygiëne en andere parameters. Dat leverde prompt het attest Smiley op, dat werd uitgereikt door het FAVV. "De dagelijkse inzet van ons personeel wordt hierbij dan ook beloond door dit uitstekend inspectieresultaat", vertelt een trotse Guy Peeters – adjunct hoofd Keuken. In de keuken van het AZ zijn dagelijks 35 werknemers in de weer.