Geel

Milieuboot vaart na 4 jaar opnieuw door Geel

De milieuboot vaart op 28 september na vier jaar opnieuw op het Kanaal Bocholt-Herentals en het Albertkanaal, met opstapplaats in Geel. Een unieke kans om samen met je familie, vereniging of milieuraad op een interactieve manier kennis te maken met de waterloop in eigen streek. Deze educatieve milieuboottocht is een initiatief van De Milieuboot vzw, die zich via verschillende activiteiten inzet voor een duurzaam en integraal waterbeheer van onze Vlaamse rivieren en kanalen. Tijdens de week organiseert de milieuboot educatieve boottochten voor scholen.

Tijdens de drie uur durende tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. “Aan boord is een laboratorium waar je helpt bij het bepalen van de waterkwaliteit van de waterloop waar je op vaart. Je ontdekt waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn”, aldus Riet Van Mieghem, projectleider van De Milieuboot vzw.

De tocht vindt plaats van 10u tot 13u en kost 8 euro voor een volwassene en 4 euro voor een -18 jarige.