Geel

Natuurgebied De Zegge ten dode opgeschreven

Het veengebied van De Zegge in Geel is ten dode opgeschreven. Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen maakte deze stelling bekend in een aangetekende brief aan het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid, die gelekt werd. Aan de rand van het natuurgebied wordt aan intensieve landbouw gedaan. De ontwatering die nodig is om de weilanden droog te houden zuigt De Zegge alsmaar verder leeg. Dat staat in een rapport van de universiteit Antwerpen en op basis van dit rapport vraagt de KMDA aan de Vlaamse overheid om te stoppen met het verlagen van het grondwater buiten het natuurreservaat. De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde is eigenaar van De Zegge en kocht het 68 jaar geleden aan en maakte er het eerste natuurreservaat in ons land van.