LaakdalOlen

Arbeiders stelen kleren en schoenen tijdens werkuren bij Nike

Vijf voormalige werknemers die als uitzendkracht aan de slag waren bij Nike in Laakdal, stonden terecht voor diefstal van goederen uit het distributiecentrum drie jaar geleden. Ze riskeren celstraffen van zes tot tien maanden. De vijf beklaagden waren toen collega’s. Twee van hen kwamen opdagen voor hun proces. De openbare aanklager vertelden dat eind januari 2016 de verantwoordelijken bij Nike opmerkten dat er altijd maar meer goederen verdwenen uit het distributiecentrum. Bewakingsagenten werden ingeschakeld om een oogje in het zeil te houden. Zo kwamen ze een eerste verdachte op het spoor. Hij zou geregeld met een volle rugzak het distributiecentrum verlaten en met een lege weer binnenkomen. De verdachte stak vervolgens op de parking de gloednieuwe spullen in een auto. Die auto werd gecontroleerd en ook tijdens de controle zatern er spullen in.  Nog vier andere collega’s bleken na telefoontap en huiszoekingen systematisch spullen te stelen. Onder andere door ze onder hun kledij te steken. Ze deelden per sms tips hoe en wanneer ze konden stelen. Er werden bijna tweehonderd gestolen goederen aangetroffen. De raadsman van Nike vroeg 16.000 euro schadevergoeding. Twee beklaagden riskeren zes maanden cel, twee andere tien maanden. Vonnis op 1 oktober.