Geel

ASV Geel houdt Sporting Hasselt in bedwang

ASV Geel en Sporting Hasselt deelden zaterdagavond billijk de punten in het Leunenstadion. In een nochtans onderhoudende wedstrijd kon geen van beide ploegen scoren, en daar waren beide coaches wel tevreden mee.
De bezoekers kwamen met een perfecte 9 op 9 naar Geel afgezakt en zij waren er stellig op gebrand om hier een vervolg aan te breien. Geelcoach Peter Van Houdt wilde van zijn team veel meer scherpte zien na het zwakke half uur in Duffel. Dat hadden Hoebregs en co. goed in de oren geknoopt want het verschil in inzet, passie en strijd was enorm ten opzichte van vorige week.

Het waren echter de Hasselaren die het best uit de startblokken schoten met een scherpe voorzet van Deville, die met meer geluk dan kunde door Wanya in hoekschop werd gedevieerd. Bij die corner klom Bastiaens hoger dan Vandersmissen maar zijn kopbal ging nipt naast. De toon was meteen gezet. ASV Geel liet zich zeker niet overrompelen en kwam gaandeweg meer in de match met vlotte combinaties en verzorgd voetbal. De grootste kans van de thuisploeg voor de rust was voor Ato Morgan die moederziel alleen de bal mocht aannemen, maar hij talmde te lang en zijn schot werd afgeblokt door een Hasseltse verdediger.

Rikkie Broeckx, de coach van de bezoekers, probeerde met enkele tactische verschuivingen bij aanvang van de tweede helft, het Geelse blok te ontregelen. We kregen aanvankelijk een veel snediger Hasselt te zien en dat resulteerde in een afstandsschot van ex-Gelenaar Jaspers en een verraderlijke bal van Verbeeck waarbij doelman Snyders alles uit de kast moest halen. Na een tiental minuten herstelde ASV Geel zonder kleerscheuren het evenwicht en we kregen een vinnige thuisploeg te zien, met Ito als exponent die als aanvallende middenvelder de lijnen uitzette.

Met de lange Nwanganga – net terug uit blessure – voor Baik probeerde Van Houdt de bezoekende verdediging tevergeefs te versmachten. Sporting moest zich bijwijlen bezondigen aan truitje trek en spelbederf om de Geelse aanvallen te ontmijnen met enkele gele kaarten tot gevolg. Via Chergui – zijn kopbal ging van heel kortbij over doel – kreeg blauw-wit nog een dot van een kans, maar het bleef bij een brilscore.

De bevriende supportersclans van beide clubs – die de match op de tribune broederlijk naast elkaar gevolgd hadden – gingen nadien samen nog een pintje drinken, wat toch opmerkelijk is in de huidige moderne voetbaltijden !

De manschappen van Peter Van Houdt lieten zien dat zij over een hele leuke ploeg beschikken, maar aan de efficiëntie moet zeker nog gewerkt worden. Sporting Hasselt is met dit gelijkspel het maximum van de punten kwijt.

© Wouter Luyckx