Geel

Eendracht Aalst blijft grote boeman voor ASV Geel

ASV Geel is er niet in geslaagd om een vervelende traditie te doorbreken. De laatste overwinning tegen de Ajuinen dateerde al van vier en een half jaar geleden en het team van Peter Van Houdt was erop gebrand om de tegenstander deze keer een pad in de korf te zetten.

De Geelcoach moest wel wat sleutelen aan zijn basisopstelling want naast Johan Ella Ella – nog even in de lappenmand met een enkelfractuur – waren ook Nicolas Robin en Sonny Baik niet speelklaar. Hierdoor kwam Simon Van Geet in het team op de linksbackpositie, waardoor Yannick Vandersmissen een rij vooruit schoof. Centraal voorin posteerde hij de lange en sterke Kennedy Nwanganga, die voor de nodige druk op de Aalsterse verdediging moest zorgen.

Eendracht Aalst had duidelijk nog lood in de benen na de midweek-bekerwedstrijd tegen eersteklasser AA Gent, want na 9 minuten keek het al tegen een achterstand aan. Joël Ito profiteerde van een misverstand in de bezoekende verdediging en legde ijzig kalm het leer achter doelman Devriendt. Blauw-wit ging wel niet door op zijn elan. Het leunde achteruit en zette een dubbele afweergordel op voor Jef Snyders, waardoor Aalst op het middenveld zijn gangen mocht gaan. In die eerste helft kreeg het echter geen deuk in een pakje boter getrapt, waardoor ASV Geel met een logische 1-0 voorsprong de rust inging.

In de Aalsterse kleedkamer donderde en bliksemde het tijdens de pauze en de bezoekers kwamen heel wat vinniger uit de catacomben. Het nam het commando over en plakte De Zotten onmiddellijk met de rug tegen het eigen doel. Dat resulteerde na 1 minuut al in de gelijkmaker van Dekuyper. Het goed gevulde bezoekersvak ging nu voluit achter haar team staan en dat loonde want Aalst ging erop en erover. Alweer Dekuyper stond na 53 minuten op de goede plaats om een scherpe voorzet binnen te knikken. Binnen de kortste keren was de voorsprong van de thuisploeg dus uit handen gegeven.

Peter Van Houdt moest nu actie ondernemen en pakte uit met een dubbele wissel : Tom Houwaer mocht voor het eerst kennismaken met het Leunense gras voor Ato Morgan, en Erivelton Paulo Da Silva loste Dries Hulsmans af in de spits. Veel zoden aan de dijk bracht dit niet want in de 78e minuut deed Mitu met een derde bezoekende treffer het licht uit. Vijf minuten voor affluiten maakte Paulo Da Silva het nog terug een beetje spannend met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat geraakte de thuisploeg niet meer.